/

Pienillä teoilla suuria asioita

 

Kosteikkoretki sujui leppoisissa tunnelmissa. Kiinnostusta oli mukavasti. Yhdistyksen puheenjohtaja Juha Bang kertoi kosteikon vaiheet alusta nykyhetkeen asti. Pekka Viljainen selvitteli viimeisten vedenlaaturaporttien tuloksista; Nuikonlahden kannalta Leikkistenjärven tila on hälyttävän huono.


Asiasta kiinnostuneita Peräisten kosteikolla.


Elokuussa 2018 vettä on vähän kosteikossa. Kasvit kasvavat runsaina ja vesi on kirkasta.Huolehdi omista rannoistasi !

Emme ole itse koskaan ruopanneet omaa mökkirantaamme. Kuitenkin saamme lähes joka kevät kerätä muiden ruoppausjätteitä rannoiltamme. Nykyinen terveyden tilani ei enää kestä moista urakointia. Toivonkin, että tulevaisuudessa jokainen huolehtii omista rantaroskistaan ja ettei ruoppausjätteitä ajautuisi niihin rantoihin,  joissa ko toimia ei ole suoritettu.

Pienillä toimilla mm. kevyellä puomituksella tai vastaavilla toimilla varmasti voidaan hallita ruoppausjuuristojen pysymistä oman rannan työkohteessa,  josta asianomainen työn teettäjä voi ne kerätä talteen.

Mikäli tämän kaltainen ongelma jatkuvasti toistuu, voi vahingon kärsinyt ottaa yhteyttä viranomaistahoon ja selvittää kuka on ruopannut alueella. Onko työllä ollut asiaan mukaiset luvat ja läjitykset suoritettu lain edellyttämällä tavalla. Siis omat roskat omaan rantaan, ei muiden riesaksi!

Terveisin

Yksi Nuikonlahden mökkiasukas, muidenkin samasta asiasta huolestuneiden puolesta.